Carolina Reaper
Carolina Reaper je v současné době nejpálivější chilli paprička světa. Její extrémní hodnoty pálivosti dosahují nejvyšší naměřené hodnoty přes 2 200 000 SHU s průměrnou pálivostí všech testovaných plodů 1 569 300 SHU. Díky takto vysokým hodnotám byla v roce 2013 zapsána do Guinnessovy knihy rekordů.
Poprvé byla tato chilli paprička představena světu v roce 2012. Carolina Reaper byla vyšlechtěna panem Edem Curriem s jižní Karolíny. Jedná se o hybridní chilli papričku druhu Capsicum Chinense (paprika čínská). Byla vytvořena jako kříženec mezi chilli papričkou Naga Bhut Jolokií (nejpálivější chilli paprička do roku 2007) a červeným Habanerem.
Rostlina samotná dosahuje výšky kolem jednoho metru. Tvoří košatou koronu s řádou bočních výhonů. Průměrná sklizeň z jedné rostliny se pohybuje okolo 500 g čerstvých plodů. Plod má v průměru hmotnost mezi 5 - 15 g, jsou ovšem i případy, kdy jeden kus chilli papričky může mít hmotnost až 30 g. Plod Caroliny Reaper lze poznat podle charatkeristického "ocásku" který tvoří špičku plodu, bohužel tento charakteristický znak je pouze přibližně u 10 % plodů, z celé rostliny.
Plod má konkávní tvar s řadou záhybů a zvrásnění, ve kterých chilli paprička často začne plesnivět, nebo hnít. Pro pěstování se jedná o náročnou plodinu s dlouho dobou zrání plodu (až 120 dní). Rovněž klíčení této odrůdy je náročné. Je potřeba zajistit optimální podmínky pro klíčení. Vysokou vzdušnou vlhkost a zároveň teplotu v rozmezí 23 - 25°C, která neklesá během noci.
Carolina Reaper je vhodná k sušení, nakládání, nebo vaření omáček. Konzumace v čerstvém stavu se nedoporučuje. Díky její extrémní pálivosti může vyvolat u slabších jedinců žaludeční potíže. Samotná pálivost má dlouhé trvání, kdy zpočátku není tak silná, ale postupně graduje až do vrcholu po cca 3 - 5 minutách. Pal v ústech dokáže vydržet i déle než 15 minut.
Carolina Reaper je v našem sortimentu hojně zastoupena. Lze jí u nás ochutnat v naložené, sušené i čestvé formě. Dále pak v naši Mangovo-hořčičné chilli omáčce a rovněž jako lisovanou šťávu spolu s Trinidad Scorpion Morugou ve výrobku Dračí krev.
Ve spolupráci s řemeslným řezníkem jsme vytvořili utopence Carolíňáky s 5% obsahem chilli papričky Carolina Reaper. Jen pro opravdové milovníky pálivého.
Výzva … souboj … slzy … tlukot srdce … pocit uspokojení z vlastní výhry … Takhle by se daly shrnout pocity, které ti budou cloumat celým tělem, až tvoje tělo zcela ovládne nový...
Naše Carolina Reaper chilli pasta nabízí intenzivní pikantní chuť z extrémně žhavé odrůdy papričky Carolina Reaper. S maximální péčí vyrobená pasta zaručuje autentický a pekelný...
Carolina Reaper je v současné době nejpálivější papričkou světa. Vyšlechtěna Edem Curriem z USA. Náročná na výsev. Potřebuje optimální tepolotu 25 °C po dobu klíčení semínek....
Naložené papričky Carolina Reaper ve sladkokyselém nálevu. Jedná se o 1. nejpálivější chilli papričku na světě.
Tento dárkový balíček je pro opravdové milovníky pálivého. Obsahuje ty nejostřejší produkty z naší nabídky. Za studena lisované šťávy z papriček, nebo fermentované omáčky...
Carolina Reaper patří právem na pomyslný první stupínek těch nejpálivějších papriček světa s nejvyšší naměřenou hodnotou 2 200 000 SHU.
Dragon´s blood je extrémně pálivá omáčka vyrobená lisováním za studena z 1. a 2. Nejpálivější papričky na světě (Carolina Reaper a Trinidad Scorpion Moruga)
Mangovo hořčičná omáčka s naší vlastní kari směsí a nejpálivější papričkou Carolinou Reaper (5%). Oceněná 2. místem na Chillibraní v soutěži o Výrobek roku.